autómentés autópályán

Mikor érdemes autómentőt hívni?

Az autózás során, bármilyen óvatosak is vagyunk, sajnos előfordulhatnak váratlan helyzetek, amikor autónk már nem tud tovább haladni. Ebben az esetben a legfontosabb, hogy ne pánikoljunk, és hozzunk megfelelő döntéseket. Egyik ilyen döntés az, hogy megállapítsuk: mikor van szükségünk autómentő szolgáltatására?

1. Súlyos baleset esetén

Egy súlyosabb baleset alkalmával, ahol autónk jelentős károsodást szenvedett, és nincs műszaki állapotban továbbhaladni, azonnal autómentőt kell hívni. Ekkor nem csak az autónk, hanem a közlekedés biztonsága is veszélyben lehet.

2. Technikai meghibásodás

Vannak helyzetek, amikor az autó hirtelen leáll, esetleg csak pislákolnak a műszerek a műszerfalon. Ha a jármű nem indul el, és nem értünk a technikához, akkor célszerű profi segítséget kérni.

3. Lerobbanás az autópályán

Az autópályán történő lerobbanás különösen veszélyes lehet. Ebben az esetben életbevágóan fontos a gyors és szakszerű segítség. A pályaszélén várakozni veszélyes, az autómentő pedig gyorsan a helyszínre érkezik, és biztonságos helyre szállítja járművünket. Célszerű a közelből kérni a segítséget, így kevesebbet kell várakozni. Például, ha Aszód közelében történt a lerobanás, az autómentés aszód szóra keresve közeli autómentőt találunk, mint a www.m3asautomentes.hu

4. Kerekünk defektet kap

A defektet tapasztalt, rutinos autósok sokszor maguk is képesek orvosolni, azonban ha nincs tartalék gumi, vagy nem sikerül a cseréje, szükség lehet autómentőre.

5. Elakadás extrém körülmények között

Elsősorban az off-road terepjáróval közlekedőkkel fordulhat elő, hogy olyan terepen ragadnak meg, ahonnan nem tudnak kijutni. Ilyenkor az autómentő speciális felszerelései segítségével tud kihúzni minket a bajból.

6. Hosszú távú szállítás

Néha nem csak a közeli szervizig, hanem hosszabb távolságra kell szállítanunk autónkat. Például egy másik városban vásárolt autót hazahozni vagy esetleg külföldre szállítani.

7. Elfelejtett kulcs az autóban

Bár ebben az esetben nem a járművel van a probléma, az autómentő sokszor segíthet az ajtó nyitásában, ha nincs nálunk tartalék kulcs.

Összefoglalva, sok oka lehet annak, hogy autómentőt kell hívni. Amennyiben úgy érezzük, hogy veszélyben vagyunk, vagy nem vagyunk képesek a helyzetet megoldani, mindig a biztonság érdekében hívjunk szakértőt. Egy megbízható autómentő szolgálat nem csak az autóval kapcsolatos problémákat oldja meg, hanem a stresszes helyzetekben nyújtott segítségével is hozzájárul a közlekedés biztonságához.